Om SJK

Kære jazzvenner

Stemmen kan med alle sine fremtoninger føre os igennem hele følelsesregisteret, fremhæver stemmeforsker Peter Musaeus fra Århus Universitet i sin bog om stemmen. Kasper Holten fra operaens verden er inde på samme spor i sin bog om denne kunstforms virkemidler og substans.
Disse interessante betragtninger kan publikum efterprøve i Skive Jazzklubs efterårsprogram, hvor mange nye og velkendte stemmer kommer til udfoldelse. Det er klubbens formodning og håb, at vores trofaste publikum vil tage godt imod efterårets kunstnere, da de i deres musikalske formåen spænder vidt i det jazzede landskab. Denne mangfoldighed sikrer, at der er musikalske godbidder for næsten alle smagsløg.

Skive Jazzklub stræber som altid efter at tiltrække musikere af høj kvalitet, uanset om det er up-coming bands af unge talenter, eller det drejer sig om mere garvede og velkendte stjerner. Nærlæsning af programmet kan trækkes sammen til følgende mere kort form:

- ny dansk crooner
- etableret duo
- sangerinde på højt niveau
- sprudlende latin
- svensk stjernefrø
- swing til jul

DR lukker som bekendt radiokanalen P8 Jazz fra nytår. Det er et hårdt slag mod den danske jazzscene og det rytmiske musikliv. Det betyder, at vi fra klubbens side kæmper vedholdende for at holde jazzfanen højt. Det sker ved i årets løb at arrangere ekstra koncerter på nye spillesteder i Skive by og oplandet. Denne indsats gavner vore hensigter om at fastholde og videreudvikle den levende jazz på vore breddegrader. Og forhåbentlig bærer ambitionen frugt.

Velkommen til jazz i efteråret 2019

Bestyrelsen
Skive Jazzklub | Jeppe Aakjærsvej 6, 7800 Skive