Ellen Andersson Kvartet

Den svenske sangerinde Ellen Andersson har på rekordtid markeret sig som et af de største navne på den svenske jazzscene. Hendes anmelderroste debutudgivelse ”I´ll Be Seeing You” fra 2016 belønnedes straks med den mest prestigefyldte jazzpris i Sverige, ”Gyllene Skivan.” Hun har en af de mest personlige og særprægede stemmer i skandinavisk jazz. Hendes sangstil er karakteristisk i form af sikker tekstformidling, melodifortolkning og improvisation, hvor hun lader alvor og tradition møde leg og nutid med fundament i det amerikanske standardrepertoire. Publikum og anmeldere er over en bred front enige om, at en ny stjerne er på vej.

Hendes kvartet består af særdeles kompetente musikere. Den svenske guitarist Anton Forsberg glider ubesværet ind i bandets samspil uden at hans evner som solist sættes over styr. Han har blik for arrangement og komposition på bedste niveau med sit stilsikre spil.

Bassisten Thomas Fonnesbæk er en meget eftertragtet musiker og har indgået i et utal af konstellationer af bands inden for jazzen. Og det er meget forståeligt, når man hører hans sprudlende, swingende og afstemte spil. Det træder tydeligt frem, hvad enten det drejer sig om duospil eller samspil i større sammenhænge. Det bliver en fornøjelse at høre ham på vore breddegrader.

På trods af sin unge alder er trommeslageren Andreas Svendsen snart en gammel kending for vort publikum, der begejstret sætter pris på hans fortræffelige spil, der er præget af veloplagthed og stor opmærksomhed rettet mod bandets samlede musikalske udtryk. En nydelse for øret.


En aften med uimodståelig jazz.


Entré: Medlemmer 120 kr. Gæster 140 kr. Unge under 25 år 30 kr.
 
Skive Jazzklub | Jeppe Aakjærsvej 6, 7800 Skive